Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

COVID miatti negatív gazdasági hatások: segítség a dohánytermelőknek

2022. április 11-25. között támogatási kérelmet nyújthatnak be a dohánytermelők a COVID-19 járvány által okozott negatív gazdasági hatások enyhítésére. A vissza nem térítendő támogatás összege maximum 1 300 000 Ft hektáronként.

A kérelmet elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz az elektronikus űrlapkitöltő felületen.

Egy dohánytermelő csak egy kérelmet nyújthat be, amely tartalmazza a dohánytermelő azonosító adatait (név és ügyfél-azonosító) és az alábbiakat tartalmazó nyilatkozatot:

  • a dohánytermelő a benyújtás időpontjában nem áll felszámolási, végelszámolási, kényszertörlési vagy csődeljárás alatt
  • 2019. december 31-én nem minősült nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak
  • általa, valamint kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozásai által korábban igénybe vett átmeneti támogatás összegét euróban
  • kapcsolt vállalkozásainak azonosító adatait (név, adószám vagy adóazonosító jel, ügyfél-azonosító) vagy azt a tényt, hogy nincsenek kapcsolt vállalkozásai

A kérelemhez mellékelni kell továbbá az elsődleges feldolgozó igazolásának másolatát, melyben szerepelnek a dohánytermelő azonosító adatai, a 2022-ben értékesítésre kerülő dohány fajtája és tervezett mennyisége, illetve a dohányterület nagysága hektárban, amelyen a dohánytermelő az elsődleges feldolgozóval kötött felvásárlási szerződésben szereplő dohánymennyiséget megtermeli.

A Kincstár 2022. június 30-áig dönt a benyújtott kérvényekről. A dohánytermelő a döntésben szereplő támogatási összeget 2023. február 1-15 között benyújtott kifizetési kérelemmel igényelheti.

Email
Print