Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Ha elrontottuk a vevő adószámát, akkor a javítási folyamat előtt meg kell nézni, hogy a számla kibocsátása megtörtént-e már, azaz elküldtük-e már a partnernek.

Ha a hibás adószámot tartalmazó számlát már kibocsátottuk, akkor két lehetőség van:

  1. dönthetünk úgy, hogy egy helyesbítő számlát állítunk ki. A helyesbítő számlán hivatkozni kell a hibás számla számlasorszámára, valamint adatot is kell erről szolgáltatnunk a NAV felé.
  2. lehetőségünk van a számla érvénytelenítésére és az új számla kiállítására is. Ebben az esetben fontos, hogy a sztornó és az új számlának is hivatkoznia kell az eredeti hibás számla sorszámára, és mind az érvénytelenítő, mind az új számláról adatszolgáltatási kötelezettségünk keletkezik.

Ha a hibát még a számlakibocsátás előtt észrevesszük, akkor a helytelen számlát sztornózni kell, és új számlát kell kiállítani. Az új számlának nem kell hivatkoznia a hibás számla sorszámára, viszont az érvénytelenítő és az új számla is adatszolgáltatásra kötelezett.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO