Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Bár a gyakorlatban jellemzően az első lehetőséget használják, de a második lehetőség az, ami jellemzően pénzügyileg rentábilisabb a gazdálkodók számára.

  1. A személyi jövedelemadó törvény 20% magánhasználatot feltételez, így a bruttó telefonköltség 20%-a lesz az adóalap, amennyiben ezt nem terheljük rá a munkavállalóra. Ebben az esetben az adóalap 1,18-szorosa után kell megfizetnünk a  15% SZJA-t és 22% EHO-t. Összesítve a bruttó telefonköltségre 43,66 százalékos mértékű adófizetési kötelezettség keletkezik.  Ha ezt a lehetőséget választjuk, még azzal is számolnunk kell, hogy az ÁFA-nak csak a 70 %-át tudjuk levonni. 
  2. Azonban ha a telefonköltség 30%-a tovább számlázásra kerül – általában egy az ügyvezető vagy valamelyik munkavállaló nevére kiállított számlával – úgy sem járulékfizetési kötelezettség nem keletkezik (43,66%), sem az áfa 30%-át nem bukjuk el, tehát a pénzügyi előnyünk ezzel a megoldással jelentős.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO