Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2020.07.01-től az egyéni járulékok helyett (a 4%-os természetbeni és a 3%-os pénzbeni egészségbiztosítási járulék, a 10%-os nyugdíjjárulék, illetve a 1,5%-os munkaerőpiaci járulék) az egyéni és társas vállalkozó is 18,5% TB járulékfizetésre kötelezett.

Alapesetben az egyéni és társas vállalkozó minimum járulékfizetésre kötelezett, így ha a tevékenység ellátásáért nem részesül díjazásban, úgy a TB járulékot a minimálbér vagy a garantált bérminimum 100%-a, a SZOCHO-t, a SZAKHO-t illetve a KIVA-t pedig a minimálbér vagy a garantált bérminimum 112,5%-a után kell megfizetnie.

Ha a vállalkozó gyermeknevelési támogatásban részesül (GYET), úgy nem köteles a minimum járulék alap után teljesíteni a járulékfizetést akkor sem, ha személyesen közreműködik a vállalkozás tevékenységében. Ebben az esetben a járulékalap a ténylegesen megszerzett jövedelem.

Ha a magánszemély CSED-ben vagy GYED-ben, és emellett GYES-ben is részesül, és személyesen közreműködik a vállalkozás tevékenységében, úgy a járulékot szintén a ténylegesen megszerzett jövedelem után kell megfizetnie.

Viszont abban az esetben, ha a magánszemély kizárólag GYES-t kap, úgy ez a szabály nem alkalmazható, a járulékokat a minimum alap után kell teljesítenie.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO