Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2021. január 4. előtt a vállalkozásoknak az első számlakiállítástól számított 30 nap állt rendelkezésükre, hogy bejelentsék a NAV felé a számlázó program használatát a SZAMLAZO nevű nyomtatványon keresztül.

2021. január 4-től azonban már nincs erre vonatkozó kötelezettség, hiszen január 4-től minden számláról kell adatot szolgáltatni a NAV felé. A számlázó és a NAV rendszere közötti összeköttetés által az adóhatóság mindenről kap információt, így feleslegessé vált a számlázó nyomtatványon keresztül történő bejelentése. Aki tehát 2021. január 3-át követően kezd el egy új számlázóprogramot használni, azt már nem kell külön bejelentenie a NAV felé.

A bejelentési kötelezettség megszűnése azonban nem visszamenőleges hatályú, ezért azoknak, akik 2021. január 4. előtt használatba vették a számlázó programot, meg kell tenni a bejelentést. (Amennyiben a bejelentést nem tették meg, úgy azt haladéktalanul pótolni kell.)

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO