Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Kisebb benzinkutak támogatása – módosította a kormány a feltételeket

Módosításra került a kisebb benzinkutak támogatása, melynek célja az ellátásbiztonság garantálása.

  • A támogatás három hónapra, 2022. március, április és május hónapokra vehető igénybe.
  • A támogatás alapja a vállalkozás 2021. év március, április és május hónapokban összesen értékesített üzemanyag mennyiségének 80 százaléka. (A március 5-ei határozat alapján a támogatás a 2021. évi tárgyhavi forgalom 120 százalékáig járt.)
  • Ha az üzemanyagtöltő-állomás 2021. március 1-jét követően kezdte meg a működését, akkor a támogatás alapja a 2021. évi havi átlag üzemanyag értékesítés 80 százalékának háromszorosa. (A március 5-ei határozat alapján ha az üzemanyagtöltő-állomás 2021. június 1-jét követően kezdte meg működését, a tárgyhónapban a támogatás alapjául elszámolt havi forgalom nem haladhatta meg a 2021. évi havi átlagforgalom 70 százalékát.)
  • A támogatás összege literenként 20 forintban kerül megállapításra.
  • A támogatás előlegként, egy összegben kerül kifizetésre a vállalkozás által benyújtott kérelem alapján.

A támogatást azok a legfeljebb 50 üzemanyagtöltő állomást működtető vállalkozások igényelhetik, amelyek üzemanyagértékesítésből származó éves nettó árbevétele 2021-ben nem haladta meg az 50 millió Ft-ot.

A támogatást igénylő benzinkutaknak vállalniuk kell, hogy folyamatosan nyitva tartanak, és változatlan létszámban foglalkoztatják tovább munkavállalóikat. Az intézkedés így a munkahelyek megvédését is garantálja.

A benzinkutasok a kérelmet online formában nyújthatják be 2022. március 25-től az IFKA erre a célra kialakított felületén.

Email
Print