Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

divider

Egypercesek

Mi történik, ha nem lett időben beküldve a számviteli beszámoló Írisz Office adótervezés

Az üzleti évről a mérlegfordulónapot követő ötödik hónap utolsó napjáig kell letétbe helyezni és közzétenni a számviteli beszámolót. Ez alapesetben azt jelenti, hogy a 2018-as évről szóló beszámolót 2019. május 31-ig kellett beküldeni.

Ha ez akármilyen okból nem történt meg, akkor továbbra is lehetőség, sőt, kötelezettség van a benyújtásra. A kötelezettség elmulasztásáról a NAV is tájékoztatja az ügyfelet, és egyben elektronikus levél formájában felszólítja, hogy teljesítse a kötelezettségét.

Ha a vállalkozás a NAV felhívásának 30 napon belül sem tesz eleget, akkor az adóhatóság újból figyelmezteti az adózót. A határidő ebben az esetben is 30 nap. Ekkor azonban már 200 ezer Ft mulasztási bírságot is kiszab a hivatal.

Amennyiben a cég a második felszólításra sem nyújtja be a beszámolót, a NAV drasztikus eszközökhöz nyúl: törli a vállalkozás adószámát, értesíti a cégbíróságot, és elindítja a cég megszüntetését.

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

Kik vagyunk? Nem csupán könyvelők: számviteli és adózási szakértők, egy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó könyvelő- és adótanácsadó iroda a prémium szegmensben.

Papp Tibor alapító