Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A háromszögügylet egy olyan háromszereplős ügylet, mely szereplői három különböző tagállamban nyilvántartásba vett közösségi adószámmal rendelkező adóalanyok.

Lényege, hogy az egyik szereplő – a közbenső vevő – egy másik tagország adózója részére végez termékértékesítést úgy, hogy a terméket egy harmadik ország adózójától szerzi be.

A legfontosabb jellemzője az ügyletnek az, hogy a termék sosem kerül be a közbenső vevő tagországába, hanem közvetlenül az értékesítőtől jut el a beszerzőhöz.

Pl.: magyar cég a közbenső vevő, ő német cégtől beszerez egy terméket, melyet tovább is értékesít egy osztrák vállalkozásnak. A termék azonban fizikailag Németországból közvetlenül Ausztriába kerül szállításra.

Fontos, hogy az ilyen ügyletekről időben értesítsük a könyvelőt, mert az áfabevallásban külön részletező soron kell bemutatni az ezen ügyletekből származó bevételt és a ráfordítást.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO